آشــنایی با مرکز مشاوره و سلامت روان دانشگاه

پاییز 1401

آشــنایی با مرکـز

همـــه ما به تجربه دریافته ایـــم که به تنهایی قادر به ساماندهی مســـائل مختلف زندگی نیستیم. گاهی ممکن است به منظور حل مشکل، از راهنمایی خانواده، دوستان و اطرافیان بهره مند شویم، اما دریافت کمک تخصصی، کنترل بهتر مشـــکل را با احتمال خطای کمتر میسر می سازد؛ زیرا مشـــاور متخصص، دانش این کار را دارد و فردی رازدار و بیطرف است که صرفا قصد کمک رسانی دارد.
ورود به دانشگاه و شروع دوره دانشجویی، به دلیل تغییرات عمده ای که در عرصه های مختلف برای فرد به وجود می آورد،
استرس زا می باشد و گاه به دلیل عدم دسترسی به منابع حمایتی همچون خانواده و دوستان و از سوی دیگر مواجهه با فرهنگ و
سـبک زندگی متفاوت می تواند بحران هایی را برای دانشــجو به وجود آورد، بگونه ای که سازگاری با محیط و شرایط جدید
را برای دانشـــجو دشوار و طاقت فرسا نماید. مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران با توجه به ضرورت های مذکور و به منظور کمک و ارتقای سلامت روان دانشـــجویان در مواجهه با استرس های دوران دانشجویی راه اندازی گردیده و خدمات متعددی را در زمینه های مختلف ارائه می کند.
در مرکز مشاوره، کارشناســـان مختلف با تخصصهای گوناگون به صورت تیمی و منجسم فعالیت می کنند. حضور متخصصان گوناگون اعم از روانشـــناس بالینی، مشـــاور تحصیلی، مددکار، روانپزشک وغیره در مرکز مشاوره، سبب می شـــود تا مراجعان بتوانند برای حل مشکلات خود درصورت لزوم از خدمات همه متخصصان بهره بگیرند.

حوزه های تخصصی

روانشناس بالینی

مراجعانی که مشکلاتی در افکار، نگرشها، احساسات،رفتار یا در مهارتهای زندگی ضعف دارند و برای بررسی علل مشکلاتشـــان به روان درمانی نیـــاز دارند، تحت نظر روانشناسان بالینی قرار می گیرند.

مشاور خانواده، ازدواج و مشکلات عاطفی

مراجعانی که مشکلات خانوادگی دارند یا در بر قراری ارتباط با افراد دیگر همچون خانواده، دوســـت، همکار و اساتید مشـــکلاتی دارند یا می خواهند در زمینه ازدواج مشورت کنند به این مشاوران مراجعه می کنند.

روانپزشک

مراجعانی با مشـــکلات عصبی و روانشناختی که به درمان دارویی نیاز دارند ، تحت نظر روانپزشک قرار می گیرند. برای مثال، افرادی با افسردگی، اضطراب یا وسواس ، تحت نظر روانپزشک قرار می گیرند.

مشاور تحصیلی

مشاوران تحصیلی در زمینه مسائل و مشکلات تحصیلی همچون برنامه ریزی درسی، روش های مطالعه موثر، مدیریت زمان، آموزش مهارت های شناختی و فراشناختی و بررسی علل افت تحصیلی، راهنمایی برای رفع و بهبود مشکلات تحصیلی، تغییر رشته و انتخاب رشته فعالیت می کنند.

مــددکار اجتماعی

مددکاران اجتماعی با منابع حمایت اجتماعی آشنایی کامل دارند و برحسب شرایط مختلف مراجعان نقش های متفاوتی را از قبیل حمایت روانی – اجتماعی ، مدیریت مورد ، مدافعه گری، واسطه گری بین مراجع و منابع مختلف اجتماعی و تسهیل امور جهت استفاده از امکانات و راهنمایی مراجعان را ایفامی کنند .

روان سنج

هرگاه مشـــاوران، اجرای آزمون های روان شناختی و شخصیتی و جز آن را ضروری بدانند، آزمون لازم را به اجرا در خواهند آورد.

 

فعالیت های واحـــد بهداشت روان

واحد بهداشت روانی جهت حفظ و ارتقای سلامت و بهداشـــت روانی فعالیت می کند. این واحد با برگزاری کارگاههای آموزشی ویژه دانشجویان، کارکنان، کارشناسان و استادان می کوشد تا آگاهی ها و توانمندیهای اجتماعی-ارتباطی شرکت کنندگان را ارتقاء دهد؛ از جمله این کارگاه های آموزشی می توان به کارگاههای آموزشی مهار تهای زندگی، آموزش پیش از ازدواج، روشهای صحیح مطالعه، اضطراب امتحان و اجرای ســـمینارهای بهداشت روانی اشاره کرد.

همچنین این واحد با تدوین و انتشـــار نشریه های گوناگون همچون ماهنامه بهداشت روانی جرعه و نیز چاپ بروشور نسبت به افزایش آگاهی و ارتقاء سلامت و بهداشت روانی کمک می نماید .. با مراجعه به مرکز مشاوره و یا سایت مرکز مشاوره دانشگاه می توانید این نشریات و بروشورها را به طور رایگان تهیه نمایید.

لینک شرکت در کارگاه های بهداشت روانی:

https://www.skyroom.online/ch/iums/empowerment

روزهای یکشنبه و چهارشنبه ساعت 18 الی20

مشاوره تلفنی در مواقع بحرانی هات لاین : 09018855580

 

همیاران سلامت روان

همیاران سلامت روان دانشجویانی هستند که به عنوان رابطین سلامت روان به سایر دانشجویان و نیز با هدف ارائه خدمات مستمر،فراگیر و اجتماع محور زیر نظر مرکز مشاوره فعالیت می کند.

دانشجوی همتایار،دانشجوی برگزیده ای است که ضمن عضویت در گروه همتایاران سلامت روان مرکز مشاوره،آمادگی خود را برای انجام خدمات مرتبط با سلامت روان ، آموزش ، پیشگیری، شناسایی ، یاری رسانی و ارجاع دانشجویان نیازمند به خدمات مشاوره اعلام می داردو در فعالیت های اجتماع محور مرکز مشاوره مشارکت می نماید.

 

خدمات مشــــاوره غــیرحضوری

مرکز مشـــاوره به منظور دسترسی بیشتر دانشجویان به خدمات مشاوره، روانشناختی در زمینه های مختلف ازدواج،عاطفی، تحصیلی ، روابط بین فردی،خانوادگی و روانپزشکی را به صورت غیرحضوری ، آنلاین و رایگان از طریق اپلیکیشن ایران-حال به صورت کاملا محرمانه ارائه می نماید.

لینک دریافت خدمات مشاوره غیرحضوری آنلاین:

https://haal.ir/iums-consulting/

نشانی و اوقات فعالیت و تلفن تماس دفاتر مرکز مشاوره دانشگاه در دانشکده ها:

 

 

خدمات مشاوره حضوری و نحوه پذیرش مراجعان

زمانی که فرد به مرکز مشاوره مراجعه می کند، مشاور یا روان شناس پس از انجام مصاحبه پذیرشی و اخذ شرح حال، بر اساس نوع مساله، فرد را به یک یا چند تن از متخصصان مرکز مشاوره ارجاع می دهد و فرآیند مشاوره و روان درمانی تا زمان لازم ادامه می یابد.

 

آدرس: تهران، بزرگراه شهید همت غرب، بین تقاطع شیخ فضل الله نوری و شهید چمران،جنب ساختمان معاونت دانشجویی و فرهنگی، مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران
شماره تلفن پذیرش: 86705544 - ۸۸۶۲۲۶۴۳
شماره تلفن مشاوره تلفنی(hot line): ۰۹۰۱۸۸۵۵۵۸۰

سایر شیوه های اطلاع رسانی

اینستاگرام مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران:

   https://instagram.com/counseling.iums

سایت مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران:

https://counseling.iums.ac.ir/

 

دانلود بروشور آشنایی با مرکز مشاوره 

 

/uploads/361/2023/Aug/09/آشــنایی با مرکـز - 1401082 - 2_3.pdf

 

با آرزوی موفقیت

 

Template settings